Latest StoriesAnak muda dan rakyat malaysia mengingatkan amaran kepada Pakatan Rakyat yang mana mereka sedia menjadikan Pakatan Rakyat sebagai pemerintah yang baru bagi menggantikan pemerintah yang terlalu lama memerintah iaitu Barisan Nasional. Tetapi mandat itu mempunyai kata kata dasar untuk di laksanakannya,

Pertama adalah di atas dasar cintakan negara iaitu tidak perlu lagi menjadi anak didik kepada british kerana tidak ramai yang tahu bahawa perjanjian di antara malaysia dan british adalah selama 50 tahun untuk malaysia tidak mempunyai apa apa kekacauan dan peperangan antara kaum dan menggunapakai perlembagaan sekular.

Perlembagaan sekular bermakna mengasingkan agama atau cara hidup dengan politik yang di amalkan di negara israel dan negara negara sekular yang lain. Perjanjian itu telah terhapus 5 tahun yang lalu dan kini malaysia adalah negara yang bebas membentuk perlembagaannya sendiri tanpa adanya lagi campurtangan dari kerajaan british.

Kedua adalah amalan rasuah yang wajib di hapuskan terus bagi membina sebuah tamadun manusia yang bebas dari gejala yang hanya meruntuhkan iman dan amalan, jika di dapati adanya di kalangan Pakatan Rakyat yang terlibat dalam rasuah sesudah mandat di beri oleh anak muda kepada mereka selepas ini,

Maka pemimpin itu wajib di hukum penjara seumur hidup dan di rotan di khalayak ramai! Sebagai langkah pengajaran kepada semua pemimpin negara serta rakyat malaysia.

Ketiga adalah dasar menurunkan harga barangan dengan mana minyak petrol adalah asas kepada kesemua kenaikan yang mendadak hingga memaksa anak muda masa kini bahkan orang tua sekalipun merasa bahang kenaikan yang cukup memeritkan serta meyeksakan.

Langkah yang utama adalah menurunkan harga minyak seperti yang di janjikan, walaupun anwar ibrahim memberikan tempoh 1 hari saja untuk menurunkan harga minyak, akan tetapi anak muda memberikan sedikit ruang kepadanya selama 1 bulan untuk menurunkan minyak petrol tersebut.

Andai tidak mampu di laksanakan, anwar ibrahim bolehlah meletak jawatan sebelum anak muda menggulingkannya!

Keempat adalah menyediakan keperluan asas bagi semua kehidupan iaitu sebuah rumah dan bukan rumah kotak burung atau rumah pangsapuri kerana ianya bukanlah jalan terbaik, tetapi rumah teres 1 tingkat adalah rumah yang sesuai untuk kehidupan, jangan memberikan alasan malaysia tidak memiliki tanah yang besar untuk di didirikan rumah.

Itu bukan alasan tetapi haruslah membuka sebidang tanah seluas yang mungkin untuk membina sekurangnya 300 ribu buah rumah untuk yang sudah berkeluarga dengan bayaran ansuran serendah rm 150 saja sebulan dan yang paling utama adalah 1 rumah untuk 2 penama suami dan isteri dan hanya boleh di beli untuk sekali saja.

Itu baru di namakan wang kembali kepada rakyat. Harta kekayaan negara di kongsikan bersama.

Kelima adalah menghapuskan sistem saman ekor polis dan jpj kerana berdasarkan fakta ianya tidak membantu meringankan beban rakyat tetapi
Menambah sengsara lagi wang rakyat kerana di aniaya dengan pelbagai kesalahan yang sengaja di cari oleh pihak penguasa.

Andai ini tidak dapat di lakukan maka tidak mustahil anak muda akan kejalanraya bagi menggulingkan pemerintah yang sedia ada.

Jika Pakatan Rakyat dapat membuat rombakan dan pembaharuan ke lima enam dasar asas ini maka anak muda akan terus menghormati institusi kerajaan yang ada ketika itu,

Tetapi andaikata Pakatan Rakyat sudah berkuasa kelak dan sombong serta angkuh seperti kerajaan yang ada pada hari ini. Tidak mustahil kami akan memberikan semula kepada Barisan Nasional kemenangan mutlak pada pru 14 nanti!

Ubah Sekarang Selamatkan Malaysia! Anak muda bersama mu selagi mana engkau tidak menyusahkan mereka dengan pelbagai akta sekatan dan pelbagai helah untuk memaksa wang dari poket mereka keluar untuk perkara yang segaja di cari salah dah silap yang kononnya untuk memacu ekonomi negara dan keselamatan menipu.

Categories: