Latest Stories

-Gadis melayu berniqab, ganjil?
-Gadis melayu menutup aurat sepenuhnya, ganjil?
-Gadis melayu melabuhkan tudung menutupi dada mereka, ganjil?-Gadis melayu mengenakan pakaian longgar dan besar, ganjil?-Gadis melayu malu untuk keluar bersama bukan mahram, ganjil?
-Gadis melayu pakai stoking kaki ke mana-mana walau mandi bersama kawan-kawan di laut, ganjil?-Gadis melayu pakai stoking tangan walau dah mengenakan t-shirt lengan panjang, ganjil?-Gadis melayu meninggalkan orang yang sedang gosip dan mengata orang lain walaupun yang sedang mengata itu kawan baiknya, ganjil?-Gadis melayu tidak mengenakan mekap berlebihan, ganjil?-Gadis melayu tidak memakai perfume kecuali sekadar sangat sedikit dan tidak terhidu orang lain, ganjil?-Gadis melayu tak 'couple' sebelum nikah, ganjil?-Gadis melayu tak materialistik dan memilih kehidupan untuk taat kepada agama, ganjil?-Gadis melayu ganjil?

Sabda Rasulullah s.a.w: “Islam bermula sebagai sesuatu yang dianggap asing dan ganjil. Dan ia akan kembali sebagaimana permulaannya, dianggap asing dan ganjil. Maka, beruntunglah orang-orang yang ganjil” (H.R. Muslim)

Categories: